Redactioneel

200403 jw AutoMinnaar 4De brand die vrijdagnacht 27 op 28 maart woedde op bedrijventerrein 't Retsel heeft nogal wat consequenties gehad voor autobedrijf Minnaar. Woensdag werd het terrein door de milieudienst onderzocht. Er werd asbest aangetroffen dat vanuit de brandhaard was overgewaaid. De garage moest sluiten op last van de milieudienst.

Sanering
Donderdag is de schade in kaart gebracht door inspectiebureau SGS/Search. Aan de hand van het opgestelde rapport is vrijdagochtend door een gespecialiseerd bedrijf uit Uden gestart met saneringswerkzaamheden. SGS Search controleerde daarna het terrein en kwam tot de conclusie dat de ingang, het pand zelf en de werkplaats weer helemaal schoon waren. De garage kan dus weer open. Dat geldt ook voor de naastgelegen telefoonwinkel.

Verkoop
De auto's die buiten voor de verkoop staan opgesteld, zijn nog niet vrij gegeven. Op de daken lagen asbest resten. "Daar mogen we vooralsnog niet aankomen", laat Han Minnaar weten. "Maar ik ben wel blij dat we weer aan de slag kunnen en dat we de auto's die we in onderhoud hebben, voor onze klanten kunnen afwerken".

Meer foto's.

Tekst en fotografie Jacques Worms

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen