Redactioneel

mtc jac w hadeejerHoe zit het met de kleine zelfstandigen in ons dorp? Wat is de invloed van de corona crisis op hun onderneming. Wat zijn hun ervaringen met de R.I.V.M.-maatregelen?

MTC Bernheze. (fysio praktijk en fitnesscentrum) Raadhuisplaza 2-4

"In december zijn we op dit adres gestart. Wij waren enthousiast en onze klanten ook. Maar wat blijft ervan over? Gaat ons dit klanten kosten? We hadden een buffer, maar ja, de verhuizing en inrichting van de nieuwe locatie kostten geld. Wat resteert dan als marge, als deze situatie blijft duren? Hoelang houden we het dan vol? We hebben er vertrouwen in dat de regering met ondersteunende maatregelen zal komen."

Risicogroepen
"Wij hebben veel risicogroepen in onze praktijk, zoals hart- en long patiënten. De maatregelen die nu zijn afgekondigd zijn niet altijd veilig voor deze kwetsbare groep mensen. Daar maken we ons toch zorgen over. We mogen wel nog behandelen op indicatie van de arts. Dat is zeer uitzonderlijk en dat gebeurt dan ook met inachtneming van zeer strenge beschermende maatregelen."

Online behandelingen
"En natuurlijk online behandelingen. Dat gaat gewoon door. We hebben pas nog iemand met knieklachten geholpen. Hoe breng ik de tape aan en welke oefeningen kan ik het best doen? Maar ook oncologie revalidatie. Die traingen  vinden nu plaats via beeldbellen."

www.mtc-bernheze.nl
"
De dagelijkse training is voor leden te volgen op de MTC Bernheze app. Op facebook en instagram kan iedereen deze instructies thuis uitvoeren. Tweemaal per week kan je via de website aan een basis workshop meedoen. Voor de jeugd met fysio-ondersteuning is er een internet verbinding om een live-training te volgen."

Abonnementen
"Via mail hebben we onze klanten laten weten dat alle abonnementen zijn bevroren. Dus men ontvangt geen afschrijvingen. Daar kregen we schitterende reacties op. Mooi dat jullie..........! Er zijn zelfs klanten, die ons laten weten dat hun abonnement gewoon mag blijven doorlopen. Dat doet ons heel erg goed.....Hartverwarmend."

Tekst en fotografie Jacques Worms

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen