Redactioneel

200327 jw DeSiem 2Sla je vanuit de Hoofdstaat de Abdijstraat in, dan zie je direct aan de rechterkant in de garage van nr. 4 een herinneringsplek, ingericht voor Simon van Steenbergen, die woensdag j.l. overleed.

200327 jw DeSiem 3Nierpatiënt
"Mijn vader was twee en een half jaar afhankelijk van nierdialyse", vertelt zoon Coert van Steenbergen aan de tuintafel achter het huis. "Sorry, ik kan je niet binnenlaten. Dat mag niet van de doktoren. Pa ligt daar opgebaard".

Coronatest
Coert: "Een paar weken geleden ontdekte men lymfeklierkanker. Met een zware kuur zou hij kunnen genezen, voorspelde men. Een alles of niets poging. Op woensdag 11 maart zou hij worden geinformeerd over de behandeling van die chemokuur. De dag ervoor werd uit voorzorg een coronatest bij hem afgenomen. Positief...... Eindstation". Coert slikt even.

Troost
"Mijn moeder en ik hebben hem toen thuis verzorgd. Mondkapjes op. We konden elkaar niet eens knuffelen, troosten. Ik heb mijn moeder toch in de armen genomen. Met de familie hebben we de taken gedeeld. Mijn zus, broer,  schoonzus en vriendin regelen de uitvaart".

Abdij
"De uitvaartdienst is maandag a.s.om 14.30 uur in de Abdij. Hij was de enige in onze familie die daar nog een dienst bijwoonde. Er mogen 30 mensen bij aanwezig zijn. Zij zijn al uitgenodigd. Daarna wordt hij in familiekring gecremeerd."

Geliefd 
Coert: "Pap was verweven met dit dorp. Veertig jaar achter de bar in Asperia, in het cafetaria, bij koor Vivace, biljartclub Royal Events, VV Heeswijk, bij de kaart- en tennisclub. Hij droeg bij aan het verenigingsleven. En dat is te merken. Uit alle dankbare berichten die we mochten ontvangen, nu al 230 condoleancekaarten, talloze bloemen, merk ik hoe sterk het dorp meeleeft en hoe geliefd hij was. Het is moeilijk afscheid nemen in deze tijd. Daarom hebben we dit openbare gedachtenhokje ingericht".

Een laatste groet
Zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 is het mogelijk een laatste groet te brengen. De familie plaatst de kist voor het raam achter het huis. Daar kan men met de gepaste afstand langs lopen.

Siem's laatste wens
Coert:"Ik heb een heel persoonlijke vraag aan de Hadeejers. Pa hield ontzettend van trompetmuziek. Hij zou het zeer op prijs stellen als er (om 14.00 uur) een erehaag gevormd zou worden vanaf de ingang van de Abdij tot aan de kerkdeur. En dat dan een trompet hem naar de Abdij begeleidt. We hebben daarvoor al een trompettist gevraagd. De uitvaartonderneming zorgt voor toepassing van de RIVM regels". Graag mensen!"

Kruispunt
Hoe kun je liefdevol afscheid nemen met inachtneming van de regelgeving van het RIVM? Maandag om 14.00 uur doet KRO-programma Kruispunt verslag van de uitvaart van Siem, om die vraag te beantwoorden.

Tekst en Fotografie Jacques Worms

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen