Redactioneel

Ondernemers Ellie en Piet van der Maazen van BloofoonHoe zit het met de kleine zelfstandigen in ons dorp? Wat is de invloed van de corona maatregelen op hun onderneming. Wat zijn hun ervaringen nu de maatregelen afgelopen maandag zijn aangescherpt?

Bloofoon: Ellie en Piet van der Maazen
Ellie: "Het krimpt, dat is overduidelijk voor ons. De mensen blijven thuis, begrijpelijk. Dat is ook het advies. Maar daar zijn wij als ondernemers niet mee geholpen. We houden ons streng aan de voorschriften. Maar huur, vaste lasten en kosten gaan gewoon door. Waar gaat dat naar toe?"

Houd het dorp bij elkaar
"We moeten het met zijn allen zien te redden is de opdracht. Maar ja, als je het samen moet aanpakken, denk dan ook eens aan de kleine ondernemers in de buurt. Met inachtneming van de regelgeving mag je gewoon binnen lopen. Graag."

Ondernemers Miranda en Hans van der Reek van Miranda's BloemensalonMiranda's bloemensalon: Miranda en Hans van der Reek
Hans: "De eerste dagen na afkondiging van de maatregelen was ik in paniek. Ik heb direct w.w. aangevraagd voor mijn werknemers. Nu staan we weer op ons beginpunt. We zijn de hele dag met tweeën bezig om bloemen thuis te bezorgen. Via whats app zijn we nu ook te bereiken. Dat is arbeidsintensief".

Hartverwarmend
"Natuurlijk, niet te ontkennen condoleances om troost te bieden. Dat gebeurt nu heel vaak in ons dorp. Maar ook mensen die hun thuiswerkplek opfleuren. Grootouders die door hun kleinkinderen met een bloemetje worden verrast. Bij sommigen zie je tranen in de ogen. Krijgen ze toch even aandacht van hun kroost. Hartverwarmend."
'Mooi wat bloemen kunnen doen'.

Redactie en fotografie: Jacques Worms

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen