Redactioneel

20 03 01 cvdh fietszegening 30"Fietsvrienden, namens Pastoor Joost Janssen en TWC de Kachelders wil ik iedereen van harte welkom heten bij onze vijftiende fietszegening. We zijn heel blij dat we na al die jaren nog steeds fietsvrienden mogen begroeten die hier aanwezig willen zijn voor de opening van het fietsseizoen en zegen van onze Pastoor.", zo ontving Manon van Ooijen de verzamelde fietsers op het kerkplein.

Zij vervolgt, "Zoals te doen gebruikelijk zal de vrijwillige bijdrage besteed worden aan een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor de Looz Corswarem Hoeve in Heeswijk. LCH is een oude boerderij die in gebruik is als vakantieboerderij, conferentieruimte en leerwerkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Een uniek project waar mensen met een beperking vanuit hun dagbesteding de vakantieboerderij en zijn omgeving onderhouden. Het geld zal besteed worden aan een tunnelkas. Erik, Yvonne en Peter hartelijk dank voor jullie komst."

Klik hier voor foto's.

Daarna was het tijd om een aantal personen te bedanken. "De zegening is mogelijk gemaakt door:

  • Sponsors voor koffie, thee en peperkoek: Kinderopvang het Snuitje en Hein Korsten Bouwservice.
  • De medewerkers van het CC: ze zijn vanmorgen vroeg opgestaan om de koffie te verzorgen.
  • En natuurlijk pastoor Joost Janssen en aan allen die hier mede aan hebben bijgedragen.

Ik wil jullie allen bedanken voor jullie komst naar het mooie Heeswijk-Dinther en een gezegend en van pech verschoond fietsseizoen 2020 toewensen."

Nadat alle fietsers gezegend het kerkplein hadden verlaten, kon de balans worden opgemaakt. Fietsclub Ciao Cycling uit Uden heeft aangegeven volgend jaar weer deel te nemen na het misverstand van dit jaar. Er waren 275 deelnemers en een bedrag van €450,20 voor het goede doel: Loos-Cooswarem-Hoeve in Heeswijk.

Foto's: Corrie van der Heijden