Redactioneel

200221 pk Scholenbezoek 20Vrijdag 21 februari was het carnaval op alle lagere scholen van HaDee en Loosbroek. Op deze dag werden de scholen bezocht door het prins(es)heerlijk gevolg plus aanhang en Muziekkapel 't Kumt wel.

Overal werd er door de muziekkapel een vrolijke deun gespeeld en werd er in polonaise-stijl de klassen bezocht.

Bij basisschool De Bolderik werd in de aula nog even ingehaakt op de achtergrond van prinses Heidi. De prinses met haar gevolg werd niet alleen ontvangen door de basisschoolkinderen, maar ook door Chris Cremers die de rol speelde van “de zus van de prinses”.
Hij liet de jeugd in de zaal allemaal “droogzwemmen”, om aan de prinses te laten zien dat er op deze school niemand zou kunnen “verzuipen”. Toen de dansmariekes hun kunsten vertoonden, zorgde hij voor de muziek.

Klik hier voor foto's.

Nadat het carnavalsgevolg de school had verlaten, ging men met de bus naar sporthal “De Zaert” voor basisschool ‘t Palet. Bij de sporthal aangekomen ging prinses Heidi eerst nog even naar de groepen 1, 2 en 3 en werd, samen met alle juffen en meesters, door de carnavalsclub de polonaise ingezet. Korte tijd later kwam het gezelschap terug bij de sporthal voor de schoolkinderen van groep 4 t/m 8 en werd ook hier flink carnaval gevierd. Tijdens de voorstelling van de dansmariekes werd er in de zaal, door een hele groep kinderen, flink meegedaan met wat de dansmariekes uitvoerden. Na afloop werd hier even op ingegaan, dat veel kinderen zowel bij de Bolderik als hier in de sportzaal hun beste beentje hadden voorgezet. Vooral de jongens werden hierbij gespot en werden al uitgeroepen tot de nieuwe “Dansmari’s” . Deze jongens moesten zich echt opgeven, om de dansmariekes verder uit te breiden met een jongensgroep.

Na afloop van deze bijeenkomst ging de carnavalsclub met de bus naar Loosbroek naar de Albertusschool. Ook hier werd door iedereen het beste beentje voor gezet, onder begeleiding van dezelfde Muziekkapel: ’t kumt wel. Nadat ook hier de sfeer er goed was ingezet, werd even de tijd genomen door prinses Heidi en adjudant Mariëlle en adjudant Han, om samen met jeugdprins Stan en jeugdprinses Neomi op de statieportret-foto te gaan. Nadat ook bij de Albertusschool alles op stelten stond, koerste de bus weer naar HaDee voor nog één ronde in sporthal De Zaert.

Hier waren ondertussen de schoolkinderen van basisschool het Mozaïek binnen gekomen en werd het gevolg met flink gejuich onthaald. Wederom gingen de voetjes van de vloer en werd op het podium door twee “badjuffen” de boel aan elkaar gepraat. Het was een druk programma en de morgen vloog voorbij, hopelijk heeft iedereen er leuke- en fijne herinneringen aan en wordt door iedereen het motto van prinses Heidi goed uitgevoerd: “Wij springe in ’t diepe en laote oe nie verzuipe…” ALAAF.

Tekst en foto's: Rien van Aarle

Foto's Bolderik: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen