Redactioneel

200107 cvdh bridgecursus 20De bridgecursus, die door bridgeclub “de Klotbeek” samen met KBO-Heeswijk is opgezet is op dinsdagmorgen 7 januari van start gegaan. Meteen vanaf het moment van publicatie stroomden de aanmeldingen binnen zodat bij de aftrap 22 deelnemers aanschoven om onder deskundige leiding het bridgespel te gaan leren.

Na een korte inleiding werd meteen begonnen met de les. De docent wist de groep direct te vangen door de leuke en doordachte opzet van de cursus. De digitaal getoonde beelden werkten verhelderend en de aansluitende tafeloefeningen zorgden ervoor dat meteen ook praktisch gewerkt ging worden. Door de inzet van tafelbegeleiders was het voor eenieder goed te volgen en kon meteen aan tafel antwoord worden gegeven op vragen van de deelnemers.

Tegen het eind van de les schoof wethouder Rein van Moorselaar nog even aan en hij vertelde hoe het bridgevirus hem had aangestoken en dat hij blij was met het gezamenlijk initiatief van bridgeclub de Klotbeek en KBO-Heeswijk om meer mensen de mogelijkheid te bieden om te leren bridgen.

Meer foto's.

Aan het eind van deze eerste les werd nog druk nagepraat en het was duidelijk merkbaar dat men het een leuk en uitdagend kaartspel vindt.
De organisatoren zijn blij dat de gemeente het project mogelijk heeft gemaakt door een bijdrage te geven vanuit de pot stimuleringsgeld. Het vooropgestelde doel om “mensen samen te brengen” is met dit project zeker geslaagd.

Tekst: Cor van Gemert
Foto's: Corrie van der Heijden