Redactioneel

20191222 PK Poppenkast in het Willibrordcentrum VIERKANT 8Na een bekendmaking in DeMooiBernhezeKrant en op de agenda van de Hadeejer waren 22 belangstellenden naar het Willibrordcentrum gekomen om met hun kinderen of kleinkinderen naar de poppenkast te komen kijken.

Het was voor de eerste keer dat Frank Peters uit Mill – een oud-inwoner van Heeswijk-Dinther – hier kwam spelen. Een eerdere poging om in het CC Servaes op te treden mislukte helaas onverwacht door het slechte (winter)weer.

Klik hier voor foto's.

Hij treedt iedere eerste zaterdag van de maand in Berlicum op,  maar regelmatig ook op diverse andere plaatsen in Oost-Brabant of Noord-Limburg.

Er zat al snel stemming in toen hij Jan Klaassen in de poppenkast wilde laten verschijnen, wat natuurlijk niet direct lukte. Er was weer een schat te zoeken. Waar natuurlijk ook een boef achteraan zat, terwijl er ook een koning Bollebuis was, die zijn kroon kwijt was. Uiteindelijk bleek de schat in een tunnel te liggen. Die schat zat in een kistje en wat bleek? Daar zat de kroon van de koning in.

Frank Peters speelde twee keer 25 minuten met een korte pauze. De kinderen hadden het grootste plezier en de (groot)ouders genoten ervan.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen