Redactioneel

191211 PK nostalgische filmavond VIERKANT 01Het was druk op deze historische filmavond bij de Wojstap. Zo druk dat zeker 20 mensen (helaas ook eigen leden) moesten worden terug gestuurd. Er was slechts (zit)plaats voor ruim 60 man.

Maar geen leed. Op zaterdag 18 januari om 14.00 uur zijn die en anderen weer welkom. Dan is er – deze keer overdag – een herhaling van deze geslaagde filmavond.

René v.d. Broek had die avond kunnen voorbereiden dankzij de films van Michael van Helvert, die de heemkundekring in bezit had. Ooit gekregen van de Abdij van Berne. Hij had ze op een digitaal bestand gezet en verbeterd. Zodoende konden ze die avond via een beamer vertoond worden. Het was een film zonder geluid. Maar daar had niemand moeite mee.

Meer foto's.

Zo kon ieder ongestoord zijn/haar spontane reactie geven op de herkenbare beelden die vertoond werden. Er kwamen diverse bekende personen in beeld, veelal ook zij die al overleden waren , zoals Toon Verbakel en Quirien van Aspert, veel leden van de familie van Schijndel zoals de vader van Bart, die bij smid Thomassen kwam om zijn (trek)paard te beslaan, natuurlijk veel witheren van de Abdij. Maar ook het openluchtzwembad, de Jeugdvierdaagse, de Kersouwe en nog veel meer. Alles uit de 70-er jaren.

Foto’s en tekst: Peter Kriele