Redactioneel

191116 PK planten en snoei bij Buro Lima 13 VIERKANT 13Zaterdag 16 november gingen we naar Buro Lima (de Stichting voor pedagogische begeleiding en ondersteuning) aan het Raadhuisplein in Dinther. Daar dronken we in de voormalige pastorie om 8.45 uur eerst koffie of thee en kregen er uitleg van Aart v.d. Berg over de nieuwbouw en de tuin van Buro Lima.

Hij vertelt dat we een meidoornhaag gaan planten tegen de afscheiding van kastanjehout. Maar eerst moeten we zoveel mogelijk de wortels van riet en andere planten langs de omheining weg steken. Verder moeten de oude wilgen wat netter worden terug gesnoeid.

Vervolgens vertelt Wim Dortmans, dat we voor de ontmoetingstuin CC Servaes de fruitbomen zoals pruim, peer en appel gaan snoeien. De bomen hebben het afgelopen jaar veel vrucht gedragen.

Klik hier voor foto's.

De taken worden verdeeld. Een klein aantal waaronder Diana, Marlijn en Lieke gaan naar de fruitbomen. De mannen geven hen hierbij aanwijzingen en ook Wim Dortmans gaat hier aan de gang.

Achter Buro Lima worden de ongewenste wortels bij het nieuwe hek weggehaald en wordt er na de pauze de meidoornhaag tegen aan geplant.

Ondertussen worden de oude wilgen, wat gefatsoeneerd nadat ze al eerder door vrijwilligers van Buro Lima waren gesnoeid. Helaas was daar één wilg al weggehaald, omdat die te dicht tegen de bebouwing van Buro Lima stond.

Na afloop was iedereen tevreden over het resultaat en hadden we het ook getroffen met het weer (8° tot 10° C).

Tekst : Peter Kriele

Foto’s : Peter Kriele, Nico Anker en Jo van den Heuvel