Redactioneel

191114 PK herinrichting bibliotheek VIERKANT 2De bibliotheek in Heeswijk-Dinther heeft grootse plannen. Ze gaan het geheel anders indelen.
De ruimte wordt als het ware in tweëen gedeeld. Rechts van de ingang komen de rekken met boeken te staan met ertussen zitjes.

Meer foto's.

Links komen aan de kant van Plein 1969 drie plekken: een studie plek, een leesplek en een speelplek. Om meer de sfeer van onze drie dorpen in beeld te brengen komen er prints in beeld van de ontwerper Florian de Visser. Hij is ook verantwoordelijk voor de nieuwe inrichting. Hij is geboren en getogen in Heeswijk-Dinther en woont nu in Eindhoven. Op die prints komen onder andere alle belangrijke gebouwen te staan zoals de Abdij, de Kilsdonkse molen en het kasteel. Deze printen komen deels tegen een muur en deels op de grond. Dus laat je maar verrassen.

Tegen de pilaar links van de ingang komt de uitleenplek met een hoge en lagere balie (speciaal voor de kinderen). Tegen een andere pilaar worden de nieuwe boeken uitgestald. Recht tegenover de ingang komt de informatie-balie.
Er komt een verrijdbare koffie/theeplek.
Tegen de gangkant komt dan de kast om de boeken en tijdschriften in te leveren.
Door de nieuwe indeling wordt er meer ruimte gecreëerd voor het houden van lezingen.

Het was eerst de bedoeling om de ingang te verplaatsen naar de zijde van Plein 1969, maar dat is onverrichterzake niet doorgegaan.
Om duidelijk te benadrukken dat het gebouw een biblioheek is krijgt het gebouw aan het Plein 1969 meer aandacht.
Ze hopen door de nieuwe inrichting ook meer jeugdige bezoekers (van 14 tot 30 jaar) aan te trekken.

Tijdens de werkzaamheden, waarvan ze er op rekenen dat het in december klaar is, is de bibliotheek gewoon open.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen