Redactioneel

191002 EM zwerfboekendag 2Op woensdag 2 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook het KinderzwerfboekenStation remedial-teaching-praktijk “De Schatkist” op Meerstraat 9 in Heeswijk-Dinther doet mee!

Meer foto's

Kinderen kunnen op 2 oktober gelezen kinderboeken daar inleveren. Ze kunnen een speciale zwerfsticker op hun boek plakken en dan kan het boek beginnen aan een spannend zwerfavontuur. Natuurlijk kunnen de kinderen die een boek inleveren ook een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen! Een zwerfboek kun je hierdoor ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een ander KinderzwerfboekStation.

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek start op 2 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom worden kinderen opgeroepen om op 2 oktober gelezen kinderboeken naar het ZwerfboekenStation te brengen. Ter gelegenheid van de kinderboekenweek ligt er voor de kinderen die een boek inleveren een leuke boekenlegger of een leuke tas klaar.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl

Tekst en foto's: Esther Mollema