Redactioneel

190915 PK Monumentendag op de Museumboerderij 6aOok dit jaar nam de Meierijsche museumboerderij weer deel aan de jaarlijkse monumentendag. Het thema was Plekken van Plezier. Meer foto's.

In het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding werden evacuees op de boerderij opgenomen.
Zij kwamen met paard en wagen in de kledij van toen om 13.00 uur aan op de boerderij. Corry van Rooij, Thea Donkers en Henk Loeffen, vrijwilligers bij de museumboerderij en twee meisjes hadden zich hiervoor beschikbaar gesteld. De soldaten waren er deze keer niet bij , hoewel het Brabants Dagblad dit wel vermeldde.

Vooraf was het, mede vanwege het prachtige weer, al goed druk. Er stonden enkele kramen op het terrein waar eigen gemaakte jam en honing van Peter van de Pol werd verkocht. Zoals gewoonlijk werd er door o.a. Jan v.d. Pol en Jo Putmans binnen brood gebakken en buiten in een oven (van Jo v.d. Heuvel) worstenbroodjes, terwijl er ook nog pannenkoeken konden worden gegeten. Je hoefde er dus geen honger te lijden.

Er was een kraam met mooie houten miniaturen van modelbouwer Rien van Zandbeek uit Vorstenbosch.

Op het terrein stond ook een omgebouwde houten keet waar allerlei spreuken te lezen waren. Casper Hoenderdos, wonende op de Zandkant, noemde het zijn “Inspiratiemuseum”. Hij wil hier het verhaal vertellen wat achter die spreuken zit. Hij is daarom dit jaar ook bij het VerhAal in het Aadal geweest. Spreuken als “Iedereen heeft recht op controle...”, “Doe wat je moet doen goed al wat je doet” en “Het is wat het is”. Een lijfspreuk die hijzelf graag gebruikt. Een inspiratiebron voor hem is Wim Daniëls, die vrijdag nog optrad in het Natuurtheater De Kersouwe.

Ook was er nog een touwslagerij.
Het geheel werd opgevrolijkt door het plaatselijke accordeonorkest “Gruppo dal Segno”.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen