Redactioneel

190818 rvh Het VerhAal 11Zonder verhalen zijn woorden als water... Dat was de slogan van alweer de derde editie van Het VerhAal. Dit evenement brengt natuur en cultuur samen in het Aa-dal tussen Veghel en Heeswijk-Dinther.

Een traject van zes kilometer langs rivier de Aa, waar de bezoeker lopend of fietsend wordt verrast met beeldende kunst, verhalen, poëzie, dans, fotografie en muziek. De route ging van het oude raadhuis in Veghel naar de Kilsdonkse molen in Heeswijk-Dinther. Wandelaars konden per bus terug naar een van deze punten.

Meer foto's.

Bij de Kilsdonkse Molen stond Fotoclub Bernheze met foto's waarop letters afgebeeld stonden die samen een zin vormden: "Talent ontwikkelt zich in eenzaamheid, karakter in de stroom van het leven." Een tekst van Goethe.

Er was een leuke opstelling met tegelwijsheden die met molens te maken hadden.

De Portret-dichter legde bezoekers vast in gedichten.

Vanaf de Kilsdonkse Molen kwam je al wandelend langs de Aa bij Pastoor Jansen, die de wandelaars uitnodigde voor een goed gesprek. Maar je mocht ook lekker vloeken op de schoolborden in de Vloekhoek die hij hij opgesteld.

Bij de volgende bezienswaardigheid waren sinaasappelschillen gebruikt om een zin te maken: "De sleutel tot deze tekst ligt waar je hem vindt, binnen in jezelf."

Even verderop was een podium opgesteld met tenten waar je eten en drinken kon kopen. Op het moment dat ik er was werd Judith Maassen geïnterviewd. ze werd bekend door haar debuutroman "Het nabestaan van Anna Portier". Later in de middag maakten Björn van der Doelen, Jules Deelder, Moryz the singing professor, Özcan Akyol en Alex Roeka hun opwachting.

Dansliefhebbers konden de Argentijnse Tango leren dansen bij de openbare dansles.

Vanaf de Kilsdonkse Molen kon ook een tocht over Aa gemaakt worden met de fluisterboot.

De fietsroute ging nog verder richting de Groentepluktuin Meulenhof en Bloemenpluktuin Op 't Erf. Door de regen was de aanloop hier een stuk minder.

Tekst en foto's: Ronald van Hastenberg