Redactioneel

190725 cvdh fiets3daagse 4Afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag konden fietsliefhebbers hun hartje ophalen tijdens de jaarlijkse fiets3daagse van TRV-Bernheze. Vorig jaar kenden we een hittegolf tijdens het fiets-evenement en nu in 2019 wederom een hittegolf met nóg hogere temperaturen. Meer foto's.

Drie mooie fietsroutes waren er weer uitgezet. Op de eerste dag werd gestart bij de Pas in Heesch. Tweede dag: start bij: Stanserhorn, Heeswijk-Dinther en op dag drie bij ’t Tramstation in Nistelrode.

Ondanks de tropische temperaturen meldden zich dagelijks een behoorlijk aantal fietsers bij de start voor de 40 en 60 km.-route. Aantal deelnemers over drie dagen : 1206. De fietsers die deelnemen aan dit evenement bij zo’n hoge temperaturen zijn goed geoefend en zijn best gewend om ook met warm weer te fietsen. Zij dragen ook de juiste kleding, eten en drinken (vooral) voldoende en nemen op tijd hun rust. Belangrijk feit ook: 90% fietst elektrisch!

De temperatuur steeg elke dag en daarom besloot de organisatie voor de derde dag de 60 km.-route te laten vervallen. Alle deelnemers bereikten zonder problemen de finish. Een héél mooie prestatie! “We hebben genoten van de mooie routes” was een veelgehoorde opmerking. Héél fijn om als organisatie zo’n compliment te krijgen.

VAN ESCH Tweewielers, FIETSplezier en FIETSPLUS Rini schonken zoals ieder jaar een fiets die we mogen verloten onder de deelnemers. Dit jaar was de gelukkige winnaar: Mevr. Betsie van der Biezen.

We mogen terugkijken op een geslaagde (tropisch warme) fiets3daagse van 2019.

Tekst:Tonny van Liempt, commissielid fiets3daagse

Foto's: Corrie van der Heijden en organisatie TRV-fiets3daagse

Plaats reactie