Redactioneel

190626 PK speelveldje bij Het Mozaiek 4Woensdag stonden de leerlingen in alle vroegte klaar om het kunstgrasveld te openen. Alleen de leerlingenraad liet het nog even afweten. Die kwam, pas na enig aandringen van directeur Dirk Verwijst, uiteindelijk toch naar buiten.

Zodoende kon toen pas de “aftrap” beginnen. Meer foto's.

Het is niet voor niets dat die leerlingenraad erbij hoort. Met hen is samengewerkt over de herinrichting van de speelomgeving van de kinderen. Dat gebeurde onder het motto: “Spelend leren mag het een beetje Groener” . Een heleboel ideeën kwamen hieruit voort en liggen bij de werkgroep klaar. Eén van de wensen van de kinderen was een kunstgras voetbalveld tegenover de school. De samenwerking tussen de gemeente, buurtbewoners, leerlingenraad, Team basisschool ’t Mozaïek en het BSO team van Humankind, heeft er toe heeft geleid dat de grote wens van de kinderen nu werkelijkheid wordt.

Dirk Verwijst vroeg Dirk, een van de leden van de leerlingenraad, die toevallig ook die dag jarig was, om het lint door te knippen. Dat ging zo snel, dat de fotograaf dat helaas niet meer in beeld kreeg. Maar iedereen was blij dat het uiteindelijk toch gelukt was om zo’n veld voor de buurt klaar te krijgen.

Hierna begon, zoals gepland, de sponsorloop voor de groepen 1, 2 en 3 samen met de peutergroepen van Kinderdagverblijf Klein Drakenstein, welke werd gevolgd door de overige groepen en er werden ook nog spelletjes uitgezet.

Aan het slot om 11.45 uur kwam de ouder-bedankochtend, was er een traktatie en trad het leerlingenorkest op.

Voor dit buitengebeuren kon men zich die morgen geen beter weer voorstellen.
 
Tekst en foto's: Peter Kriele
 
Plaats reactie