Redactioneel

190623 mvh MrsBouquet 12De ‘professionele’ beeldhouwamateurs, de ‘Doorhakkers’, hadden 22 en 23 juni een expositie van hun eigen unieke beelden in de bloemenpluktuin bij Mrs Bouquet aan de Heikantsedijk. Meer foto's.

Op deze twee dagen werden, onder een stralende zon, bezoekers hartelijk welkom geheten om naar de beelden te kijken. Deze stonden verspreid neergezet in het fleurige decor van de bloementuin van Birgitte.

Er was niet alleen een kans om mooie bloemen te kopen, maar ook een kans om een van de beelden te kopen.
Sommige beeldhouwers werkten, ook gedurende de expositie, aan hun nieuwste creatie. De bezoekers hadden op die manier een mooie kans om te zien hoe de beelden tot stand kwamen.

In gesprek met de beeldhouwers bleek dat de ene zich liet leiden door de schoonheid van de steen en de andere wilde een vooraf bedacht figuur tot stand brengen.
Op de reguliere dagen, dat deze beeldhouwers bij elkaar komen, moet het beeldhouwen vooral ontspanning brengen. In de praktijk kan dat betekenen dat men, terwijl men bezig is, onderling een praatje maakt. Maar het kan ook zijn dat er niets wordt gezegd en iemand vooral in gedachten bij zichzelf is.
Uiteindelijk wordt soms wel, om het beste eindresultaat te krijgen, ook onderling gevraagd- en ongevraagd advies gegeven.
Werken met bijvoorbeeld hamer, beitel, vijl en tot slot kunnen polijsten, blijkt rust te geven. Dit, in een dusdanige mate dat een aantal beeldhouwers de bezoekers aanspoorden om ook aan deze mooie hobby te beginnen met het advies:’Heb je interesse? Nou ga het dan zeker eens proberen.’
Voor de bezoekers die al het moois hadden gezien, was er een gezellige- grote tafel waar iedereen, voorzien van een lekker drankje, onder de parasol kon bijkletsen.
Iedereen kon zijn eigen tempo en interesse bepalen en daarmee stond dit weekend geheel in het teken schoonheid en ontspanning.
Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Marjon van Herpen
 
Plaats reactie