Redactioneel

190611 rva ActieAdoptie 10Op 11 juni vond er weer de jaarlijkse Actie Adoptie dag bij ’t Palet plaats.
Het idee achter deze dag is om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor zorgvuldig gekozen doelen. De kinderen gingen daarom aan de slag met activiteiten rondom deze doelen. Meer foto's.

’s Avonds was er een gezellige markt op het schoolplein. Iedereen was welkom.
Het plein was gezellig met slingers versierd en door het lekkere zonnetje was iedereen in een opperbeste stemming.
 
De door leerlingen zelf bedachte activiteiten van deze avond waren uiteenlopend. Er was bijvoorbeeld paintball schieten op een foto van de leraar, sjoelen, het zelf maken van een lama met karton en garen, chips ketting maken, darts, verkopen van verschillende spulletjes (er zaten al een aantal goede handelaren tussen deze leerlingen) en touwtje trekken.
Een klaslokaal was als restaurant ingericht en een tweede lokaal werd gebruikt als een professionele keuken. Voor deze activiteit liepen de leerlingen, keurig in stijl gekleed en met een dienblad, rond om de restaurantbezoekers van eten en drinken te voorzien.
 
Op het einde van de avond kon iedereen met een tevreden gevoel weer naar huis.
 
Dit jaar gaat een groot gedeelte van de opbrengst naar het hoofddoel:’Bogota zonder honger’.
In Bogota, de hoofdstad van Colombia, leven heel veel mensen onder de armoedegrens. Voor veel gezinnen is het moeilijk om rond te komen. In diverse wijken zijn er daarom zogenoemde gaarkeukens aanwezig om kinderen te voorzien van een maaltijd.
Evert en Sjanet Heerkens gaan jaarlijks op bezoek naar Bogota. Dit, om rechtstreeks met de arbeiders te communiceren, welke meubelen ze maken die door Hedi Meubels worden geïmporteerd. Tijdens hun bezoek zagen Evert en Sjanet de armoede. En om de kinderen daar te helpen, hebben ze zich hard gemaakt om een passende stichting in het leven te roepen. Deze stichting is afhankelijk van sponsoren en daarom wilde de school daar een steentje aan bijdragen.
 
Daarnaast gaat er jaarlijks een bedrag naar de vaste doelen, tw: ‘Plan Nederland’, ‘Vastenactie’ en ‘Vrienden van Brazilië’.
 
Iedereen, die betrokken is bij ’t Palet, kan zeker met een goed gevoel terug kijken op deze dag. Ze zullen zien dat het bundelen van goede ideeën iedereen enthousiast maakt, met als gevolg een opbrengst ten gunste van de goede doelen, om trots op te zijn.
 
Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle