Redactioneel

190512 phe Foto expoKersouwe 19vkZoals ieder jaar presenteert de fotoclub FC Bernheze deze zondag 12 mei ook weer een prachtige foto-expositie in Natuurtheater de Kersouwe. Voorzitter Wim Roefs heet iedereen welkom,dit jaar al weer voor de 15e keer, Mathieu Bosch was de mistery gast.Hij nam een mooie foto mee van zijn kleinkind.De rode draadfoto was deze keer met een babypop.Meer foto's.
 
En omdat het Moederdag is mogen alle moeders een foto laten maken en deze foto’s krijgen ze als cadeautje mee.
 
Wie wat bewaart…heeft wat
Een van de clubleden van FC-Bernheze vond een doos met oude briefkaarten van haar grootvader die hij schreef tijdens zijn diensttijd aan zijn meisje,later dus de oma van Til Sanders. De voorzijden zijn stuk voor stuk juweeltjes van portretfotografie. Zo ontstond het idee om er hedendaagse versie van te maken en dat is zeker gelukt!
 
Vergane glorie
Ook de foto’s van Francis van Rooij, vergane glorie of zoals hij het zelf benoemt, je moet de passie voelen om in verval en lelijke dingen de schoonheid te zien. Verval en beschadiging kunnen ontroerend mooi zijn. Maar waarom?
 
Babypop als rode draad
De opdracht aan alle leden was om een babypop te fotograferen naar eigen inzicht. En dat levert een heel gevarieerd resultaat op van heel zacht naar bijna luguber.
 
Kettingfoto
De leden moesten elkaar fotograferen met een letter, deze liggen op volgorde en het publiek moest hier een zin uit vormen.
‘’Talent ontwikkelt zich in eenzaamheid, karakter in de stroom van het leven’’.

Al met al weer een prachtige expositie en zeker de moeite waard. Bijna 500 bezoekers hebben ervan genoten.
 
Foto’s: Piet van Helvoort
Tekst: Wilma van Zoggel
Plaats reactie