Redactioneel

190509 PK opening infopunt VVV 01 VIERKANT 01Op donderdag 9 mei opende wethouder Peter van Boekel het VVV informatiepunt in het Cultureel Centrum Servaes in Dinther.
De vertegenwoordigers van de Heerlijkheid Heeswijk-Dinther waren aanwezig namelijk: het kasteel in de persoon van Herma Vierling als barones, Frank de Jong als de mulder van de Kilsdonkse molen, het boerenechtpaar Hans van Sleuwen en Marlies Lennings van de Meierijsche museumboerderij en Corry van Lanen en Wim Wijnstroom van het Berne Abdijbier.Ook Ellen te Brake was er als Regiocoördinator van het VVV Noordoost-Brabant.
 
 
Jan Bouwman opende deze manifestatie als voorzitter van het CC Servaes. Hij was indertijd benaderd door Katja Brooijmans van de Toeristische Recreatie vereniging Bernheze (TRV) om een VVV informatiepunt in te richten. Jan Bouwman had in eerste instantie even zijn twijfels, over de beschikbare ruimte en over de verruiming van de openingstijden. Gelukkig werd voor beide zaken een oplossing gevonden.
 
Voor de inrichting had Heerkens Interieurs enkele meubels ter beschikking gesteld en had Cranen de wand verlevendigd met een grote afbeelding van het kasteel.
 
Wethouder Peter van Boekel was trots op dit formatiepunt, zeker omdat het CC Servaes altijd druk bezocht wordt en Heeswijk-Dinther ook veel te bieden heeft. Aan Jan Bouwman reikte hij nog de gemeentevlag van Bernheze uit.

Ellen te Brake legde nog uit dat alles in goede orde is verlopen en dat men voor het VVV heeft gekozen, omdat het een landelijke uitstraling heeft, terwijl de TRV enkel op de gemeente Bernheze is gericht.

Hierna opende wethouder Peter van Boekel het Infopunt door aan de voorgevel van CC Servaes de VVV-vlag te hijsen.
 
Overigens deze middag werden er ook Informatiepunten geopend in Heesch, Nistelrode en Vorstenbosch.
 
Tekst en foto's: Peter Kriele
Plaats reactie