Redactioneel

190427 rva Koningsdag vrijmarkt 18Het Oranjecomité Heeswijk-Dinther had ook dit jaar moeite genomen om, voor diegene die niet aan de spelletjes mee deden, een alternatief te bieden. Dit, traditioneel in de vorm van een fietstocht en een kinder-vrijmarkt. Meer foto's.
Fietstocht
De jaarlijkse fietstocht op Koningsdag is een gezellige manier voor de mensen die er even op uit willen. Ook dit jaar kon iedereen weer meedoen aan deze tocht van ongeveer 30 km.
Zeker 65 fietsers hadden zich niet laten weerhouden door het weer en konden genieten van de omgeving van Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch, Nistelrode en Loosbroek.
Omdat de fietstocht in onze eigen omgeving bleef, was het gemakkelijk om in geval van een bui, bij bekenden even te schuilen. Ook waren er deelnemers die juist tijdens de regenbui bij de pauzeplaats konden schuilen en daarom de fietstocht verder droog konden voortzetten.
Deze sportieve middag was te danken aan de routemakers die zelfs op het laatste moment de fietstocht zo hebben weten aan te passen, dat het voor iedereen een mooie tocht is geworden.
Kinder-vrijmarkt
Zoals elk jaar was er ook een kinder-vrijmarkt op het Plein 1969 georganiseerd. Daarom werden in het begin van de middag, onder het genot van de zon, de verschillende lakens en zeilen gespreid en werd de koopwaar uitgestald.
Onder andere waren in de verkoop: zorgvuldig uitgezochte boekjes, tijdschriften, spelletjes, DVD’s, maar ook eigen gehaakte spulletjes en nog veel meer. Het grote aanbod gaf de kopers de kans om even te snuffelen en te kijken of er iets bij zat wat ze wilden kopen.
Voor het afrekenen was soms de hulp van papa of mama nodig, maar de kinderen waren toch de echte verkopers.
Als het even regende, dan werd de koopwaar zorgvuldig afgedekt, maar als de zon weer scheen, dan waren de spulletjes ook weer te zien.
Wat niet werd verkocht werd weer mee naar huis genomen.
Iedereen had die middag weer een mooie ervaring opgedaan.
 
Tekst: Anja van Aarle
Foto's:Rien van Aarle
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen