Redactioneel

plein 69 ins zetjeDe nieuwe banken op Plein 1969 roepen toch wat vragen op. "De samenhang tussen de twee voormalige kernen vergroten en gezelligheid bevorderen" zijn volgens de werkgroep Plein 1969 de uitgangspunten bij het tot stand komen van het nieuwe plein.

Zo stond te lezen in de Mooi Bernheze krant. Dan toch een licht ironisch vraag. Hoe kom je dichter bij elkaar als je op een bank gaat zitten en niet in andermans ogen kunt kijken?

Hoe het ook kan?

De bewoners van een appartement aan de Bovenmeester namen het initiatief om in contact te treden met de gemeente met de vraag of het bloemenperk voor hun complex kon worden weggehaald om daar voor in de plaats een grasveldje te realiseren met bankjes. Dat om de onderlinge samenhang tussen de bewoners te vergroten en  samen koffie te drinken en te BBQ-en. Met begripvolle medewerking van de gemeente is dat project gerealiseerd. Nu ontmoeten, elkaar recht in de ogen kijkend, een van oorsprong Poolse dame, een Française, drie mensen uit Heeswijk, een Dinthenaar en een import Hadeejer. De bankjes naar elkaar gericht, dat is de oplossing om samenhang en gezelligheid met elkaar te delen.

Meer foto's.

Tekst en foto's: Jacques Worms