Redactioneel

190414 cvdh opendag Retsel 29Met veel gastvrijheid waren veel deuren letterlijk- en figuurlijk open gezet op het bedrijventerrein ’t Retsel. Meer foto's.

Op deze frisse- maar zonnige (open) dag konden de bezoekers, bij de deelnemende bedrijven, een kijkje achter de schermen nemen. Iedereen had de kans om zich vrijblijvend te laten informeren over de mogelijkheden die er werden geboden.

De bezoekers hadden de kans om machines in werking te zien en uitgestalde koopwaar, binnen en buiten, te bekijken.

Daarnaast gaven de spontane ontmoetingen mooie momenten om bij te kletsen.

Voor de kinderen was ook gezorgd en waren er bijvoorbeeld springkussens en konden ze met water spelen. Voor degene die wat anders durfde, was er een drumstel verdekt opgesteld.

En voor wie echt moe was, die kon in een meubelzaak op de bank gaan liggen.

Een gedeelte van het terrein was afgezet voor auto’s, waardoor het voor de voetgangers veilig was om naar de verschillende bedrijven te wandelen. Daarnaast liepen vrijwilligers van de EHBO rond om in noodgevallen te kunnen helpen.

In de ochtend was het al gezellig en kwamen de bezoekers in kleine groepjes de bedrijven binnen. In de loop van de middag werd het steeds drukker en werd er op verschillende plekken enthousiast gesproken over de opkomst en het succes van deze dag.

Om alles een extra feestelijk tintje te geven hingen er soms slingers buiten. Bij andere bedrijven hingen er ballonnen of stond er de parasol al buiten. Er werd overal wel koffie, thee en ranja met wat lekkers aangeboden. Verder was het eten van een ijsje of een worstenbroodje ook een optie. Evenals het proeven van nasi op alternatieve wijze bereid.

Tot slot was er ook een groot letterspel waar de deelnemende bedrijven aan mee deden. Met dit spel waren maar liefst 4 waardebonnen te winnen.

Er was mooi de hele dag aanloop en gezellig druk’. Met de lagere temperatuur, maar bij een volle zon waren er voldoende bezoekers op de been en kan de organisatie terug kijken op een geslaagde dag.


Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Corrie van der Heijden

 

Plaats reactie