Redactioneel

190402 PK Griet op de Beeck 8De leerlingen hadden zich verzameld aan de raamkant van de aula. De volwassenen hadden alle rijen in de zaal gevuld. Het was nog even wachten op de schrijfster, omdat ze wat verlaat was.
Uiteindelijk leidde even na half acht Janine van der Giessen van de Bernhezer Kunst Kring de avond in. Meer foto's.  

Als eersten kwamen aan de beurt enkele vijfde-jaars-leerlingen van het Gymnasium met enkele creatieve ontwerpen. Eén van hen liet via het scherm enkele fragmenten van de facebook pagina’s zien die hij gemaakt had. Daarna was er een leerling die een boek van Griet Op de Beeck op zijn manier wat had aangepast door de verwisseling van een persoon. Vervolgens lieten twee leerlingen een ontwerp voor de kaft van twee van haar boeken zien.

Tenslotte werd de Vlaamse auteur door enkele leerlingen geïnterviewd aan een tafel op het podium. Zij beantwoordde de vele vragen welke onder andere gingen over het tot stand komen van een boek tot persoonlijke vragen zoals hoe ze tegenover haar vader stond en nu staat.
Ze kan nu als volwassene op haar vader terug kijken en moet constateren, dat hij een geschiedenis had, waardoor hij tot die verschrikkelijke handelingen tegenover haar en haar zus is gekomen.

Aan het eind van de avond las ze enkele verhalen voor uit haar boek en gaf ze de enthousiaste leerlingen enkele wijze levenslessen mee.
 
Foto’s en tekst: Peter Kriele