Redactioneel

190317 RvA Openingswandeltocht 01Daar waar een aantal wandelliefhebbers door de te verwachten buien vandaag liever thuis bleven, verzamelden zich nog steeds veel mensen bij De Kersouwe voor de Openingswandeltocht.

De wandelaars kwamen niet alleen uit Heeswijk-Dinther maar ook van ver daar buiten.

Afhankelijk van de gekozen afstand kon men op verschillende tijden starten. Sommige vroege vogels deden dat al om kwart voor 8, terwijl het startbureau eigenlijk pas om 8 uur open was. Afhankelijk van de afstand die men wilde lopen, was er de mogelijkheid om tot 2 uur ‘s middags te starten. De kortste route was 5 km. De langste route was 30 km. Er was daarom voor iedereen een kans om mee te doen.

Meer foto's.

De organisatie had zich weer ingezet door mooie routes uit te zetten. De routes gingen zo veel als mogelijk door het buitengebied van Heeswijk-Dinther. Wandelaars liepen onder andere door de Veldstraat, de Meerstraat, langs De Wojstap, maar zagen ook het kasteel, het Schoor en de Muggenhoek. De wandelaars kwamen ook langs de Abdij waar achter, bij de Muziekfabriek, ruimte voor een pauze was.

Het weer liet zich van zijn veelzijdige kant zien. Er was regen, hagel, wind en zon. De wandelaars waren hier op voorbereid  en hadden gepaste kleren aan.

Onder het genot van een drankje bij het startbureau en de pauzeplaats, maar ook tijdens de wandeling was er voldoende gelegenheid om samen bij te kletsen.

De sfeer voor een Openingswandeltocht zat er bij iedereen zeker in.

Om 5 uur in de middag moesten de wandelaars weer terug zijn.

 

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle