Redactioneel

190107 jvdb Expo Laverhof 01Tiny volgt met veel enthousiasme schilderlessen bij de Eijnderic in Heeswijk-Dinther. Toen Tiny 25 jaar geleden om gezondheidsredenen moest stoppen met werken, was ze veel alleen thuis en zocht iets om te doen. Daarom ging zij naar schilderlessen in Heeswijk-Dinther en is er daarna niet meer mee gestopt. Zij schildert nog steeds met veel enthousiasme en plezier. Momenteel volgt zij lessen bij de Eijnderic op dinsdagochtend. Tiny probeert van alles uit en steeds heeft zij weer een ander onderwerp wat haar interesseert. Ze schildert het kasteel, maar ook dieren, een bos, een optocht, brug of wat dan ook. Zij vindt alles interessant, maar gebouwen en dieren hebben wel haar voorkeur. Het gaat daarbij om onderwerpen die haar op een of andere manier raken. Ze zoekt bij het schilderen steeds naar een evenwicht in kleur, vorm en compositie. Zij heeft hierdoor inmiddels helemaal haar eigen stijl ontwikkeld.
 
 
Als zij schildert, vergeet zij even alles om zich heen. Ook bij tegenslagen laat ze zich niet tegenhouden. Thuis werkt zij door aan de schilderijen en laat deze ook vaak inlijsten. De volgende les verrast ze dan de medecursisten dat het weer zo snel klaar is. Tiny is dus zeer ijverig en heeft al minstens 100 schilderijen af. Deze expositie is een kleine greep uit haar werk. Volgens eigen zeggen zijn de mooiste schilderijen helaas nog thuis omdat deze zware lijsten hebben.
 
Voor mensen die ook graag willen (leren) schilderen of een fijne bezigheid zoeken: er is nog plek op de schilderlessen van de Eijnderic op dinsdagmorgen van 9.15-11.15 of woensdagavond van 19.30-21.30. Docent: Afra de Jong. Kom gerust eens een keer meedoen om te kijken of het ook een fijne bezigheid voor u kan zijn. Ervaring is niet nodig.
 
De expositie duurt van 07 januari tot 25 februari en is gratis toegankelijk.
 
Tekst: Afra de Jong,Docente bij de Eijnderic
Foto's: Jan van den Bosch
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen