Redactioneel

181226 PK kerstival op het kasteel 3Het was weer druk bij het kasteel. Het kostte enige moeite om er de auto te parkeren. Maar dit werd gelukkig weer goed gemaakt door een bezoek aan het kasteel. Er was weer van alles te doen en vooral te zien. Meer foto's.
 
De kroonluchters branden er, er zijn prachtig gedekte tafels, er is muziek in de wapenzaal en een landgoed rondleiding, maar ook:
 
Kindertheater in de ridderzaal
Koningin Aereane, haar hofdame Marjorie en lakei Franco doen kasteel Heeswijk aan. De kinderen krijgen ter verwelkoming een heerlijk plakje cake op hun goudkleurige bordjes.
De koningin is bedroefd omdat haar Gelucksvogel niet fluit. Ze zingt een lied terwijl haar hofdame haar begeleidt op de piano. Maar de Gelucksvogel in zijn kooi blijft zwijgen, al dagen. De koningin gaat rusten maar zal haar vogel doden als hij in de tussentijd niet heeft gefloten.
Hofdame Marjorie en lakei Franco bedenken een plan. Samen met de kinderen en de grote mensen zingen zij een lied en warempel, de vogel laat zijn eerste tonen horen!
De koningin komt weer binnen en ze is zo blij. Ze wil haar vogel vrijlaten, naar buiten. En ja hoor, dan blijkt de vogel te zijn gevlogen en zingt hij buiten zijn lied. De aanwezigen worden bedankt en de kinderen mogen met de koningin op de foto.

Het is een goede manier om ook de jongste kinderen bij de geschiedenis van onze kastelen te betrekken. Herinneringen, die je zullen bijblijven.
 
Tekst en foto’s: Peter en Sabine Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen