Redactioneel

181212 mvh DrumtheaterSaffraan 8Dat de werkgroep Berne-Anders zich richt op een breed publiek bleek woensdagavond wel weer met een meditatief concert op framedrums in de Abdijkerk.
Meer foto's. 
Midden in de tweede adventsweek werd door het drumtheater Saffraan een concert gegeven met de titel : De verwachting en hoop naar het Licht.
De drie vrouwen met hun framedrums, de stilte, de prachtige akoestiek en het publiek zorgden een uur lang voor een bijzondere verbinding met elkaar.
Na het concert hoorde ik van verschillende mensen de reactie: ‘Wat prachtig, ik werd helemaal meegenomen door de ritmische klanken van de framedrums, zelfs ben ik helemaal even ‘ weg’ geweest.’
 
Saffraan
Dit rituele drumtheater wordt gevormd door drie bevlogen vrouwen. Barbara Loen, Sahaja Pragt en Irmgard Cottaar vinden elkaar in hun passie voor ritme, klank, bewegen en rituelen.
De framedrums behoren tot een van de oudste instrumenten op aarde en werden bespeeld door vrouwen, de hoedsters van harmonie en draagster van het leven. De framedrum is een soort erfgoed voor vrouwen.
 
Berne-Anders
Deze werkgroep zorgt voor een gevarieerd programma op het creatieve vlak tussen spiritualiteit, kunst, muziek, meditatie, poëzie, stilte, maatschappelijke bewogenheid en mystiek. Binnenkort verschijnt het voorjaarsprogramma 2019 op hun website.
Op zondag 13 januari om 14u wordt de film ‘ The Way’ gedraaid met toelichting van Tjeu vd Berk.
 
Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Marjon van Herpen