Redactioneel

 
181021 phe OpenBernhezerLibre 17Tijdens de herfstvakantie zijn 85 deelnemers de strijd met elkaar aangegaan wie zich (biljart) kampioen mag noemen in de spelsoort libre van 2018.
Na 10 dagen van voorrondes bleven 64 deelnemers over. De beste 8 mochten op afgelopen zondag aantreden voor de finaleronde. Meer foto's.
 
Diverse eerdere kampioenen beten in het stof met de opkomst van enkele sterke spelers, die nog nooit tot de finaleronde waren doorgedrongen. Na 2 partijen en een gezamenlijke lunch, verzorgd door onze voorzitter Gerard Gabriƫls, werden de halve finales gespeeld.
Peter van Erp en Chris van Uden mochten spelen om de derde en vierde plaats. Peter Verhagen, winnaar 2016, en Gerard van der Wijst speelden de finale. Na aftasten in het begin was het Gerard, die met een gemiddelde van 5.56, te sterk was voor Peter Verhagen. Een verdiende winnaar in 2018.
 
We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd en gezellig toernooi.

Volgend jaar tijdens de herfstvakantie wordt het 10e Open Bernheze Kampioenschap Libre wederom georganiseerd door biljartvereniging Royal Events Palace.
Het toernooi werd dit jaar gehouden op de locatie van de KBO in Heeswijk. Leden van de NAL hebben hun beste beentje voorgezet om het toernooi te doen slagen.
 
Uitslagen:
1. Gerard van der Wijst
2. Peter Verhagen
3. Peter van Erp
4. Chris van Uden
5. Ad Kooyman
6. Jan van Grunsven
7. Davy van der Vorst
8. Theo Gloudemans
Bij de dames was Ria van de Ven de sterkste voor Erica van Boxtel die 2e werd.
 
Tekst: Jan van de Vorle
Foto's: Piet van Helvoort