Redactioneel

180916 PK schietsportvereniging HEDILO VIERKANT 01Voor de tweede keer hield HEDILO zondag haar open dag in het Willibrordcentrum in Heeswijk. Voorheen was dat namelijk in het CC Servaes in Dinther.

 Op het toneel staan de schietschijven. De schietbalie, die middenin de zaal staat kan na gebruik weer onder het toneel geschoven worden.

HEDILO is in 2002 heropgericht door Frans Jacobs en nog twee anderen. Frans is er die dag de wedstrijdleider en is tevens secretaris van de vereniging. De club telt 19 leden en 2 adspirant-leden, ook een 4-tal dames behoren tot de leden. Het oudste lid is 81 jaar, het jongste 11.

Sinds mei 2009 is HEDILO gecertificeerd met één Kroon. De Kroon is een kwaliteitsnorm vergelijkbaar met ISO 9001 in het bedrijfsleven. Iedere 4 jaar moet dit certificaat opnieuw gehaald worden.

Meer foto's.

De vereniging is ook toegankelijk voor gehandicapten. Zo is er een man, die nagenoeg blind is. Hij kan door het omzetten van licht in geluid aan de toon horen wanneer hij in de roos kan schieten. Joep van Lankveld is ook één van de leden. Hij schiet vanuit zijn rolstoel. Dan is er nog de studente Iris van Oosterhout ( 18 jaar), die een energie stofwisselingsziekte heeft en in Tilburg studeert als kinderrechter. Ook zij schiet vanuit een rolstoel. Zij verrichtte die middag de opening.

‘s Morgens mocht onze fotograaf ook enkele schoten richten. En dat lukte toch aardig. Maar er is nog veel oefening voor nodig om hoge resultaten te bereiken. Iedere vrijdagavond wordt er in het Willibrordcentrum geoefend. Natuurlijk moest ook voorzitter Wil de Groot, als opa, even met zijn kleinkind oefenen, terwijl zijn dochter ook enkele schoten loste.

De contributie is voor seniorleden € 152,-- per jaar. Voor de jeugd is er een leeftijdsafhankelijke contributie die een korting geeft tot 40%.

Nieuwe gang van zaken bij het schieten

De resultaten van de schutter worden door het tonen van gekleurde bollen op een scherm bij de schutter. Er zijn op een groot scherm - midden in de zaal - steeds de resultaten van de meest rechtse schutter te zien. Ook de bewegingen van de schutter voor en na het schot worden op het scherm getoond. Al met al een heel nieuwe en vooruitstrevende ontwikkeling op elektronisch gebied. Dankzij een 25-tal sponsors kan deze kleine club die nieuwe ontwikkeling aanschaffen.

Tekst Peter Kriele

Foto’s : Peter Kriele en HEDILO