Redactioneel

180729 PK Abdij abt generaal en 5e bier 22 VIERKANT In de Abdij Rolduc bij Kerkrade is een nieuw dagelijks bestuur van de orde gekozen en de nieuwe abt-generaal Jos Wouters uit Vlaanderen. Daarvoor zijn zo’n 120 Norbertijnen vanuit de hele wereld samen gekomen. Meer foto's.  
Als uitje kwamen ze om 10.30 uur naar de Abdijkerk waar een Eucharistieviering werd gehouden, welke werd voorgegaan door Gerard de Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch. Daarbij werden natuurlijk ook betrokken Abt Dennis Hendrickx en Jos Wouters als de nieuwe abt generaal. Na de viering- in een volle kerk - was er even tijd voor een lunch voor genodigden in de Abdij.

Na dit intermezzo, waarbij de bezoekers wat konden gebruiken van de diverse kramen, die er stonden, kwamen de muziekvereniging Servaes en het Barbaragilde uit Dinther om dit gebeuren op te luisteren. Na enkele korte toespraken van de abt en de abt-generaal, kwam Henry van Boxmeer om het nieuwe bier de Abt-generaal Quadruppel aan te bieden.

Met een yell van het publiek “Vlieg er maar in” kwam het flesje onder een drone aangevlogen, eerst boven het publiek daarna langs de kerk en vervolgens bij Henry van Boxmeer. Die pakte het uit de lucht en bood het de Abdijheren aan.

Hierna trok men, vooraf gegaan door het gilde en de muziekvereniging Servaes, naar het proeflokaal om het glas te heffen onder het genot van de muziek van de Kabelgat Ramblers, dj. Forty Five en de HD-bigband.
 
Tekst en foto’s: Peter Kriele
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen