Redactioneel

180702 PK inspraak traverse Heeswijk Dinther VIERKANT 10De inspraakavond in CC Servaes voor de traverse in onze 2 dorpen genoemd 1e bijeenkomst “halen” werd druk bezocht.
Via 3 lichtbeelden op de wanden kon men de uitkomsten van de tellingen en de diverse situaties op de weg volgen. Meer foto's.
Wethouder Rein van Moorselaar vertelde dat er de gemeente er al enkele jaren miljoenen euro’s voor gereserveerd had en dat er nu eindelijk zicht komt op een flinke aanpak.
Reinier Gerritsen gaf vervolgens uitleg over de aanpak van deze avond, waarbij men zijn mening kon geven. Dit kon dan gebeuren doordat diverse situaties werden vertoond. Daar werd veel gebruik van gemaakt.

Het ging dan alleen over de weg door de kom van Dinther. Daar is de weg vaak breed, waardoor men uitgenodigd wordt om hard te rijden. Toch bleek de gemiddelde snelheid maar 47 km. te zijn. Natuurlijk wel teveel voor de 30 km. weg.
Na de tellingen bleek dat er minder vrachtverkeer door de 2 dorpen kwam. Wel nam het vrachtverkeer in de Brouwersstraat, de Kerkstraat en natuurlijk ook op Retsel toe.

Gezien het aantal ongelukken blijkt dat de situatie echt niet zo erg is, maar men wel dat gevoel heeft. Misschien is het daarom te verklaren, dat er weinig gebeurt, omdat men voorzichtig is of juist de (gevaarlijke) weg mijdt.

De teleurstelling werd uitgesproken dat geen beelden waren te zien van de weg door Heeswijk. Dat was onbegrijpelijk, omdat daar juiste de meeste problemen liggen. Reinier Gerritsen moest dat wel erkennen. Maar Actief burgerschap heeft o.l.v. Antoon Verhaak in voorgaande inspraakavonden wel de meningen opgenomen van de bewoners daar en die worden natuurlijk meegenomen.
Die avond deed ook een verkeersdeskundige het woord en natuurlijk Antoon Verhaak van Actief Burgerschap.

In september wordt een vervolgbijeenkomst gehouden, waarin de opmerkingen zoveel mogelijk zijn verwerkt.
Deze avond kon men ook zijn/haar reacties via een inspraakformulier weergeven. Dit kan ook per e-mail gebeuren, maar dan wel tot en met 12 juli via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Tekst en foto’s : Peter Kriele