Redactioneel

180620 jvdh MedicijnenVanochtend werd op het gemeentehuis van Bernheze een convenant getekend voor de inzameling van medicijnresten bij de apotheken van de gemeente Bernheze.

Dit convenant werd getekend door vertegenwoordigers van de gemeente Bernheze, waterschap Aa en Maas, serviceapotheek Heeswijk-Dinther, Benu Apotheek Heesch, Service Apotheek Nistelrode. Het is een pilot van twee jaar en de gemeente zorgt kosteloos voor de inzameling en verwerking.

Meer foto's.

Doel

De bedoeling van dit pilot is om op doeltreffende wijze invulling te geven aan het inzamelen en het op een juiste manier verwerken van medicijnresten in onze gemeente. De laagdrempeligheid voor inwoners en een efficiënte afhandeling tussen apothekers en gemeente staat voorop. Tijdens dit project wordt ook gewerkt aan het creëren van meer bewustwording bij inwoners van de gemeente Bernheze.

Medicijnresten komen via het riool in het oppervlaktewater terecht

Volgens de betrokkenen is het een onderkend probleem hoe groot de effecten van medicijnresten op het milieu, het ecosysteem, de vissen en ook ons drinkwater is. Bovendien wordt door het inleveren van de medicijnen en de juiste verwerking daarvan ook voorkomen dat waterschap Aa en Maas het water moet gaan reinigen van medicijnresten.

Hopelijk gaat publieke attentie helpen

Heel fijn dat wij als inwoners van de gemeente Bernheze onze medicijnresten bij onze apotheek in kunnen leveren. En dat een goede verwerking gewaarborgd is.

Tekst en fotografie José van der Heijden-van den Berg

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen