Redactioneel

180610 PK Slootjesdag IVN Bernheze 15VIERKANT 15Op een zondagmorgen, terwijl de zon volop scheen hield het IVN Bernheze in 2018 in Heeswijk zijn tweede slootjesdag. Zaterdag was namelijk de eerste dag al gevierd bij het Bomenpark in Heesch.

 

De opkomst - zo’n 24 kinderen met begeleiders - was wat groter dan in Heesch.

De elf IVN-begeleiders hadden een en ander goed voorbereid. Het terrein was door de gemeente gemaaid, er was veel onderzoeksmateriaal aanwezig zoals waterbakken, lenzen, zoekkaarten en visnetjes en er was ook wat drank (limonade) beschikbaar. Van het landelijk IVN was veel materiaal aangeleverd.

Jammer genoeg stonden er nogal wat lissen in de poel. Desondanks werd er veel door de kinderen gevangen zoals kikkers, kwakbollen (kikkervisjes), padden, bloedzuigers, larven van insecten van de geel-gerande waterkever. Een enkeling lukte het zelfs om een kikker even in de hand te houden. De beestjes werden bestudeerd en na afloop van dit gebeuren weer in de poel gegooid.

Meer foto's.

Al met al een evenement dat - mede door het goede weer - voor herhaling vatbaar is. Helaas is zo’n evenement tegenwoordig nogal afhankelijk van vrijwilligers/begeleiders. Die waren er vandaag in ieder geval genoeg aanwezig.

Tekst en foto’s : Peter Kriele