Redactioneel

18 06 02 cvdh tuin12Velt-Ecotuindagen worden al jaren georganiseerd en Ontmoetingstuin Servaes sloot zich voor het eerste jaar hierbij aan. Op 2 en 3 juni waren er in totaal 250 tuinen geopend.
 
Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoten ze gezond leven op het ritme van de seizoenen, én dit met respect voor de natuur, met 17.000 leden. Samen met duizend vrijwilligers zetten ze zich elke dag actief in voor een ecologische leefomgeving binnen het brede kader van duurzame ontwikkeling.
 
Afgelopen zaterdag was de Ontmoetingstuin van 9:00 tot 17:00 geopend en konden de bezoekers deelnemen aan een rondleiding of gewoon op eigen gelegenheid genieten van het mooie stukje natuur en wandelen in de moestuin. Er waren een paar zitjes waar het door het mooie weer goed toeven was. Er was een hapje en een drankje en ook voor de lunch was gezorgd met verschillende broodjes en een overheerlijke verse soep.
 
 
De Ontmoetingstuin heeft een moestuin van 12 bij 30 en verschillende soorten fruit, waaronder een boomgaard met 19 hoogstam fruitbomen. Verder is een evenementen grasveld, zandbak en een levensgroot schaakbord opgesteld. Ook waren er verschillende spelen op het grasveld en speurtochten voor de kinderen.
 
De tuin heeft contact met Velt gezocht om ondersteuning te krijgen voor de toekomstige activiteiten die ze rondom de tuin willen gaan organiseren. Vandaag waren er ook verschillende Velt leden op de open dag af gekomen. Naast het tuinieren zullen er ook bijvoorbeeld inmaak workshops worden georganiseerd.
 
Heb je de open dag gemist? Naast de speciale activiteiten is er elke woensdag van 9:00 tot 12:00 werkochtend. Tevens de 1e en 3e zaterdag van de maand ook in de ochtend.
 
Misschien wil je wat plantjes of zaden of eventueel ruilen en kom anders gewoon genieten in de tuin!
 
Voor meer informatie stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of velt.nu of Ontmoetingstuin Servaes op Facebook.
 
Tekst: Rob Dortmans, Ontmoetingstuin Servaes
Foto's: Corrie van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen