Redactioneel

180513 RvH Fotoexpositie 17Moeders gingen graag op de foto tijdens de foto-expositie van Fotoclub Bernheze in de Kersouwe. Ondanks de regen kwamen toch nog enkele honderden bezoekers kijken. Het is de veertiende expositie van deze actieve fotoclub. De expositie werd geopend door voorzitter Wim Roefs en de speciale gast Clemens Geenen, directeur van het Fioretti College in Veghel. Traditiegetrouw had ook hij meegedaan met de ‘rode draad’ foto.
 
Ieder jaar krijgen de leden de opdracht een foto te maken met één bepaald voorwerp. Dit jaar was dat ‘de witte rat’. Verrassend hoeveel verschillende foto’s van een en hetzelfde onderwerp gemaakt kunnen worden. De ‘rode draad’ foto's waren meteen bij binnenkomst in het theater te zien.

In de kiosk bij de kantine werd door een diapresentatie een ander bijzonder project, de kettingfoto, getoond. Beginnend met één foto ontstaat via een verbindingswoord steeds een nieuwe schakel, met als resultaat een ketting van originele en verbluffende foto’s.
 
Klik hier voor foto's.

Op het grote podium was een ander gezamenlijk project te zien, ‘Ode aan Moeder’. Met een gedicht als inspiratiebron hadden de leden hun eigen ode gemaakt, uiteraard zeer toepasselijk op deze moederdag.
 
Alle leden zijn gedurende het gehele jaar bezig met hele diverse opdrachten waaruit vele foto’s ontstaan. Zo hebben ze ook CD hoesjes ontworpen.

Tekst en foto's: Ronald van Hastenberg
Plaats reactie