Redactioneel

180403 iz SpeeltuinonderhoudTerwijl ik op de fiets mijn boodschappen ga doen, valt mijn oog op een groepje hardwerkende mensen bij een speeltuintje voor kinderen. En ik zie daar ook het busje staan van de Looz Corswarem Hoeve. Mijn nieuwsgierigheid dwingt mij om af te stappen en een praatje te gaan maken. ‘Het is de eerste keer’, vertelt Erik Termeer vol trots,’ dat wij met onze cliënten gaan helpen bij het onderhoud van speeltuinen in Heeswijk-Dinther. En wij gaan dit nu iedere eerste week van de maand doen in samenwerking met KS-Service.

Hoe is dit tot stand gekomen en wat betekent KS-Service?
Een telefoontje met Ad Kapteijns, de eigenaar van KS-Service, maakt een heleboel duidelijk. Ad heeft een bedrijf dat voor reparatie en onderhoud zorgt van speeltoestellen voor voornamelijk verenigingen, kinderdagverblijven enzovoort. Zo voeren zij ook onderhoud bij De Looz Corswarem Hoeve uit en is het contact tussen Ad en Erik ontstaan en zijn de ideeën om samen te werken verder uitgewerkt.
 
Kinderen ondervinden en leren door te spelen
Deze slogan op de website van KS-Service sprak mij erg aan. Zij vinden het belangrijk dat kinderen veilig spelen en daarom voeren zij vakkundige inspecties en onderhoud uit aan de speeltoestellen, maar ook aan de ondergrond. Daardoor kunnen kinderen heerlijk buitenspelen en kunnen de cliënten van De Looz Corswarem Hoeve heerlijk buiten werken…dat is nog eens een samenwerking !
 
Tekst en foto: Ine Zonneveld
Plaats reactie