Redactioneel

18 03 28 cvdh kunst en atelierroute31Woensdag 28 maart was het dan zover, in cc de Pas in Heesch werd de 4e Atelierroute Bernheze door middel van een gedicht van Ad van Schijndel, geopend! Meer foto's. 
Op 2e Paasdag en 8 april staan de deuren van 29 ateliers in Bernheze open voor bezoekers die een kijkje willen komen nemen in de “keukens” van de kunstenaars. Elke exposant heeft ook een gastkunstenaar uitgenodigd, waardoor er ruim 60 disciplines aan kunst te zien zullen zijn. Te denken aan beelden in hout, steen, brons, keramiek, staal, mozaïek, schilderijen, sierraden, fotografie en taalkunst.

In CC de Pas is een overzichtstentoonstelling ingericht, waarbij men alvast een eerste indruk kan krijgen van wat er zoal bij de kunstenaars in hun ateliers te zien is.
 
Kunstwerken poorten Maashorst
Eerder in de middag werden, in de stromende regen, twee kunstwerken onthuld aan de poorten van de Maashorst. Dit kwam tot stand door samenwerking met de gemeente Bernheze en de Provincie Noord- Brabant.
Jeroen Smarius, directeur Vitaal en Ruimtelijk Brabant van de provincie Noord-Brabant en wethouder Jan Glastra van Loon hielden een toespraak waarom het belang van kunst in deze omgeving zo belangrijk is.

In de tunnel aan het Loo, werd het kunstwerk van Robin Gerris officieel geopend. Hij heeft op een speciale manier oude foto’s van Nistelrode op de tunnelwanden aangebracht. Hierdoor komen de historische beelden extra tot hun recht.

Bij de tunnel op Menzel werd een sneak preview onthuld van Arno Koenen. Door de vorst van de afgelopen periode kon het kunstwerk nog niet worden geplaatst. Dit staat nu gepland op 16 april. Op een groot doek is wel al een goed beeld te zien hoe het daar gaat worden. Een 7 meter hoog kunstwerk van cortenstaal, dat een verhaal vertelt over deze plek in de Maashorst.
Het is zeker de moeite waard om deze kunstwerken te gaan bekijken.

De kunstenaars uit Bernheze zien u graag in hun atelier en bent u al benieuwd wie er deelnemen en wat er zoal voor moois te zien is kijk dan op www.atelierroutebernheze.nl
 
Tekst: Betsie van der Cammen
Foto's: Corrie van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen