Redactioneel

jos van de berg 2025 opsturenTijdens de nationale handboog kampioenschappen indoor, die op 27 en 28 januari in Den Bosch plaats vinden, zal Jos van den Berg als wedstrijdleider optreden.
Sjef - 4e plaats op O.S. in Rio 2016 - hoopt tijdens dat toernooi de nationale titel te veroveren.
 

Diploma
Jos: "Sjef schoot in St. Oedenrode lang geleden zijn eerste wedstrijden, en zo heb ik op organisatorisch vlak kennis gemaakt met de handboogsport. Daarna geholpen bij rayonwedstrijden, toen een officieel diploma behaald en nu assisteer ik bij de Nederlandse kampioenschappen."
"Door mee te gaan met mijn zoon heb ik heel veel kennis opgedaan. Er zijn zoveel soorten wedstrijden. Die heb ik allemaal leren onderscheiden Wat zijn nu de precieze regels? Het duurt een tijd voordat je de opzet van een wedstrijd hebt doorgrond."

W.K. in Den Bosch
In 2019 vindt het W.K. handboogschieten in Den Bosch plaats. De handboogverenigingen van Rosmalen en Den Bosch organiseren dit evenement: Zij hebben nog geen praktijkervaring.
Samen met echtgenote Agnes heeft Jos aangeboden mee te helpen en support te verlenen. Agnes als bestuurder en Jos als organisator.
 
Krachten bundelen
"Vanuit mijn jarenlange betrokkenheid ken ik veel mensen uit de handboogwereld. Ik vind het heel leuk om mensen samen te brengen, de krachten te bundelen, schouders eronder, en met ieders specifieke kwaliteiten een geslaagd toernooi neer te zetten".
 
High Five
In september 2017 is Sjef van Heeswijk-Dinther naar Arnhem verhuisd. Van daar rijdt hij dagelijks naar sportcentrum Papendal. Jos: "Jongens die pas zijn begonnen met schieten, staan dit weekend op dezelfde baan als onze Sjef. De handboogsport is heel laagdrempelig. Ik hoop wel via een "high five" met hem zijn vijfde nationale titel indoor te vieren! "

Zie www.nk-indoor.nl.
Toegang gratis

Tekst en foto: Jacques Worms