Redactioneel

Marjo LuckerMarjo Lucker legt haar functie neer. In 2012 werd ze de eerste vrouwelijk voorzitter van Stichting Carnaval HDL. Dit jaar maakt ze tijdens de pronkzitting voor de zevende en laatste keer de prins/prinses bekend. 
 
 
jacw marjo lucker opsHaar opvolgster is Marianne van Berloo, de eerste prinses (2013) in Snevelbokkenland. De dames wisselen van steek. Marjo blijft lid van de Stichting.
 
 
 
 
 
jacw marjo lucker 02 ops
 
'Carnavals bloed'
Geboren in het Limburgse land, waren haar ouders fervente carnavalsvierders. Toen het gezin Lucker in Eindhoven woonde, werd haar vader zelfs prins van een Limburgse carnavalsvereniging aldaar. Marjo: "Mijn moeder was een uiterst keurige dame, maar met carnaval kenden we haar niet terug. Ze verkleedde zich als een raar typetje en was niet aanspreekbaar als moeder. Heel vreemd voor ons kinderen."

'Prinsesseroaje'
In 1989 kwam Marjo in Heeswijk-Dinther wonen. Het carnavalsvirus sloeg toe. Samen met Anita van Doorn en Margreet Verboon startte ze in 2005 het ''prinsesseroaje'. Dat bestaat nog steeds, maar nu onder de naam 'prinseroaje' Marjo lachend: "De heren hebben het zich weer toegeëigend."

Jawoord
in 2008 werd ze gevraagd als adjudant van de prins. Marjo: "Ik zei ja tegen een voor mij onbekende. Len van Houtum, een goede vriend van me, werd toen tot prins werd benoemd, maar dat wist ik bij dat jawoord niet."
 
Sociale carnaval
"Wat ik als voorzitter heb bewerkstelligt? Verbinding. een goede samenwerking met alle groepen in de carnavalsgemeenschap. Met andere carnavalsclubs, met de ex-prinsen, met het jeugdcarnaval, de Kreuge, de Heikneuters. Iedereen werkt nu meer samen aan het ontwikkelen van een stukje sociale carnaval."
 
Mannenwereld
Marjo :" Ik heb dit werk echt met veel plezier gedaan. Het was een mannenwereld, maar dat is nu wel veranderd. Binnen de Stichting Carnaval is het nooit een issue geweest. De buitenwereld vond het wel heel bijzonder." Met een knipoog;: "We missen trouwens wel nog een paar vrouwen in de raad van elf."
 

Tekst en fotografie: Jacques Worms
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen