Redactioneel

180111 wvdl Nieuwjaarsreceptie201837Opnieuw een spetterende nieuwjaarsbijeenkomst, meer dan 200 gasten in CC Servaes. Zoals altijd, maar ook heel anders. Want dit jaar stond de jeugd centraal, wat zorgde voor veel extra leven. Zo waren er optredens van de twee opleidingsorkesten van ons dorp, door de jeugd van Harmonie Sint Servaes en van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord.

Meer foto's.

 

Er was een jaaroverzicht met veel goed nieuws: Ons dorp telt nu 8164 mensen en groeit door, er wordt veel gebouwd, maar we vergrijzen wel snel. De Abdijstaete is geopend, het nieuwe Plein komt eraan en het overbelaste verkeer door het centrum wordt serieus aangepakt.

Centraal op de avond stond een pubkwis van vijf ronden waarin door kwismasters Dorris Heijmeriks en Marieke Moorman ieders dorpskennis werd getoetst. Daarbij werd door een dertigtal teams fanatiek  gestreden om de eer en om de komborden. Die komborden was een verhaal apart. Na het afscheid van Heeswijk en Dinther als dorpsnaam  hebben we nu overal komborden met “Heeswijk-Dinther”. De originele komborden zijn uitgereikt aan de juichende prijswinnaars. 

Een aantal andere  zijn via een veiling verkocht aan de hoogste bieders. Zaterdag krijgen die hoogste bieders op Cunera De Bongerd hun kombord, en krijgen stg Lichtpunt en stg Vrienden van Cunera De Bongerd een mooie cheque voor hun goede doelen.

Veel gejuich voor de Actieve vrijwilliger van het jaar Rien van Houtum en de Actieve jonge vrijwilliger van het jaar, waarvoor het hele team van jongerenorganisatie  i Meet op het podium mocht komen. Een geslaagde avond met een levendige mix van feiten en vermaak en van jong en oud.

Tekst: Antoon Verhaak                Foto’s: Wim van der Lubbe.