Redactioneel

20180106 PK Oogst wilgentenen Kasteelgriend VIERKANT 10Op 9 februari 2017 plaatsten we hier een artikel over griendcultuur in Heeswijk. Het is nu bijna een jaar geleden en we kunnen de eerste stekjes van de wilgen oogsten.

 

Daarom hebben we zaterdagmorgen met onze VENEL-groep de jonge wilgen-struiken gesnoeid. 25 Man (bijna onze gehele groep) zijn die morgen bezig geweest. Met snoeischaren en snoeitangen hebben we de jonge takken ofwel tenen eraf gehaald. We hebben ze grotendeels in bussels samen gebonden op de manier zoals ze ook vroeger deden. Voor sommigen een hele kunst. Daarna zijn ze op musterts achter op het veld gelegd. Van iedere soort hebben we enkelen onaangeroerd gelaten. Zodat we straks kunnen zien hoe ze op verschillende wijze bloeien.

Meer foto's.

Enkelen hebben een bussel mee naar huis genomen, zodat ze straks ook thuis bewonderd kunnen worden.

Ook wordt weer een nieuwe rabat vrij gemaakt. Daar worden straks ook weer wilgentenen gepoot. Om wat van ons creatieve werk te laten zien hebben we wat vlechtwerk aangebracht.

Het werk wordt – in samenwerking met Brabants Landschap - allemaal uitgevoerd op de plek door ons “Kasteelgriend” genoemd, daar waar eerst een populierenbos - langs het fietspad naar het kasteel – stond.

Tekst: Peter Kriele

Foto’s: Peter Kriele en Nico Anker

IVN afd. Bernheze