Redactioneel

18 01 06 cvdh kersouwe kleding verkoop 20 vkDe Kersouwe moest weer ruimte maken op de zolder van de toneelkleding. Prachtige kostuums van diverse producties werden voor een prikkie te koop aangeboden. Er werd dan ook driftig langs de vele rekken gesnuffeld. Meer foto's. 
De meeste bezoekers waren op zoek naar een carnavalsoutfit. En dat was niet moeilijk, overal werd er gepast en klonk het: ’Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land’. Om daarna met de armenvol en een dikke glimlach op de snoet weer huiswaarts te keren. Zelfs je jas die je even uittrok om te gaan passen was niet meer veilig en werd dan bijna onder je neus door verkocht. Dit gaf ook wel een hilarisch tintje.

Ik vroeg aan een van de maaksters van deze kostuums of ze er geen moeite mee hadden dat ze een andere bestemming kregen. Bij sommige jurken en pakken kon je wel zien hoeveel uren intensief werk die hadden gekost. En dan te weten dat ze nu voor carnaval gebruikt gaan worden. ‘Nee’, zei Sabine, ’Op het moment dat de acteur het aantrekt, neem ik er afstand van. Maar dat heb ik wel moeten leren’.

Er is weer ruimte gemaakt, en nu kan er begonnen worden aan de kleding voor de twee nieuwe producties die dit jaar gaan plaatsvinden.

Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Corrie vd Heijden