Redactioneel

180102 RvH Cugnon 10Negen dagen lang is de Heische Hoeve de thuisbasis voor ongeveer veertig musici van het Cugnon Project. Het is inmiddels een traditie geworden dat zij rond Kerst en Oud-en Nieuw naar Heeswijk- Dinther komen om samen te musiceren. Als dank geven zij bijna dagelijks een concert.
 
Meer foto's.
 
Dinsdagavond werd een van de concerten gegeven in de Abdijkerk. De artistiek leider Chris Duindam is wederom dankbaar dat zij in deze prachtige kerk mogen spelen. "De akoestiek is hier geweldig", zegt hij. "Jonge musici en ervaren professionals zullen samen een aantal werken ten gehore brengen,van bekende en onbekende componisten. Aan u om te ontdekken wie de ervaren musici zijn en wie de jonge talenten." Een moeilijke opdracht blijkt het te zijnā€¦

Ieder nieuw stuk werd van te voren toegelicht. Iets over de componist en iets over het stuk waarom hij dit geschreven heeft. Als leek ga je dan toch echt anders luisteren.

Chris Duindam is de initiatiefnemer en de artistiekleider van het Cugnon Project dat in het voorjaar van 2012 van start is gegaan. Hij is zelf ook violist en docent aan het Utrechts-,Gronings-en Brabants Conservatorium.
 
Bent u er nog niet toe gekomen om naar een van deze concerten te gaan luisteren, dan heeft u nog de gelegenheid op donderdag 4 januari om 20:00u op de Heische Hoeve, entree gratis, of zondag 7 januari om 12:00u op Kasteel Heeswijk (hier gelden wel de normale toegangsprijzen en kortingen, zie website van kasteel).
 
Tekst: Ine Zonneveld
Foto's: Ronald van Hastenberg