Redactioneel

171215 jvdh Kerstmarkt 13Een trotse vader   
Met veel plezier organiseerde Pleun Termeer een Kerstmarkt op de Looz Corswarem Hoeve, waar haar vader Erik Termeer bijna vijf jaar geleden een leer-werkbedrijf voor mensen met een beperking is gestart. Meer foto's. 
Op de momenten dat het gezin Termeer gezamenlijk aan tafel zit, vertelt vader Erik natuurlijk met regelmaat over de cliënten en het werk op het leer-werkbedrijf. Het gaat dan ook over dat wat hij nog allemaal voor de cliënten en met de cliënten zou willen realiseren. Toen kwam zijn dochter met het plan van een Kerstmarkt. “Ik ben zo trots op haar, ”zegt Erik en wijst intussen ook op zijn andere dochter die mee aan het helpen is.
 
Pleun vertelt
”Ik had alles wat ik bedacht had eerst op papier gezet. Nadien gingen alle vrijwilligers en werknemers samen met onze cliënten aan de slag. Er is echt hard gewerkt en we hebben ook ontzettend veel ondersteuning gehad van de Jumbo en de Coöp en niet te vergeten Intratuin. Zonder hen allemaal was het lastig geweest.”
 
De Kerstmarkt was een succes
Meteen als je aankwam raakte je al in kerstsfeer. Het hele pad vanaf de parkeerplaats van het kasteel werd verlicht door brandende kaarsjes. Maar ook de Looz Corswarem Hoeve zelf zag er erg uitnodigend uit. Voor de deur stond de kerstman en het huis was versierd met heel veel kleine lampjes. Het was meteen druk en gezellig. Er was van alles te koop, potten met appelmoes van appels uit de boomgaard, vogelhuisjes, oude kopjes met kaarsvet en een lont, houten schijven waarop geschreven kon worden, maar ook lekker warme gehaakte mutsen.
Iedereen voelde zich erg welkom.
 
Tekst en fotografie José van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen