Redactioneel

171210 jw Lariks 1De lariks op de hoek van de H.Stokstraat en de Kerkstraat kon zondagmiddag de zware sneeuwlast niet aan. Twee takken braken af. Een tak viel op de grond. Een andere tak bleef gevaarlijk boven het doorgaande pad hangen. Meer foto's. 

Hoogwerker
Daniëlle, een bewoonster op de eerste verdieping van het appartementencomplex, zag het gevaar voor de kinderen die onder boom in de sneeuw speelden. Zij belde de gemeente. Via 112 werd de brandweer ingeschakeld. Die was snel ter plaatse, maar kon niet veel uitrichten. Een hoogwerker was nodig. De brandweer van de gemeente Uden bracht na enige tijd uitkomst en haalde de overhellende tak vakkundig omlaag.

Kat
Daniëlle is blij dat ze nu verlost is van alle naalden die zich in haar dakgoot ophoogden en die de nodige wateroverlast in haar appartement veroorzaakten. Een half jaar geleden stond deze lariks aan de Bovenmeester ook al eens in de publieke belangstelling. Toen moest de brandweer, ook met hoogwerker, een benarde kat uit de boom bevrijden (zie foto's.)
 
Tekst en foto's: Jacques Worms
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen