Redactioneel

170424-tl-SanneVanDijke-voorpaginaDe kersverse Europees kampioene judo Sanne van Dijke werd verrast met een surpriseparty.
 
Wat nou als het lukt mama?
Want ik ben zo zelfverzekerd
Zo erg gedreven’
Etc.
Zo bezong Sanne op haar surpriseparty de kern van haar judoloopbaan.
In dit lied gaf moeder Margreet Verboon de jarenlange discussie weer met haar dochter over de ouderlijke opvatting dat school op de eerste plaats moest komen en de onweerstaanbare ‘judodrive’ van Sanne.

Geblinddoekt
Geblinddoekt was Sanne naar De Toren gebracht, waar vele tientallen vrienden en familieleden haar met luid gejuich onthaalden.
Margreet hield een gloedvol verhaal over haar sterke, slimme, stoere, maar ook gevoelige dochter, die met veel doorzettingsvermogen allerlei tegenslagen en teleurstellingen heeft overwonnen. Mentaal is zij daar heel sterk van geworden.

Fotoreportage
De fotoreportage van Anita van Doorn van haar judowedstrijden in Warschau toonden de verbeten blik en enorme vechtlust van Sanne tijdens haar wedstrijden en een volledig ontspannen gezicht meteen na de wedstrijden.

Verrast
Sanne was enorm verrast door de surpriseparty en genoot ervan met volle teugen.

Burgemeester
Tenslotte kwam Marieke Moorman haar met een grote bos bloemen feliciteren namens het gemeentebestuur en alle 30000 inwoners van Bernheze. Helaas kon ze geen gemeentelijke sportpenning uitreiken, omdat Sanne die 2½ jaar geleden al had gekregen. Wie weet wat de Olympische Spelen in 2020 zullen brengen.
 
 
Foto's: Ton Lunenburg
Tekst: Piet van Helvoort
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen