Redactioneel

170228-jw-Boerenbruiloft 15_vkHet is er dan toch van gekomen. Jan en Francien van Dijk hebben dinsdagmiddag een onechte huwelijksgelofte afgelegd. In het bijzijn van vele Piereslikkers uit Vorstenbosch werd de boerenbruiloftsceremonie in de Tuinzaal van Laverhof een vermakelijk en uitbundig feest.   Meer foto's.

Alternative facts
Drie bezwaarmakers probeerden de ceremonie te verstoren. Ze kregen geen kans bij fake-ambtenaar Nico van Doorn. De eerste twee bezwaren werden zonder mededogen van tafel geveegd: "Alternative Facts".

Zoenen in het openbaar
Het derde bezwaar deed de nepambtenaar omstandiger af. Nee, het tweetal hoefde niet de handen op elkaars rug te binden, tegen over elkaar te gaan staan en elkaar 30 seconden te zoenen. "Wij likken niet in het openbaar. Daar zijn andere podia voor. Als ze straks thuis komen zal Jan Francien in zijn armen nemen en haar zodanig prikkelend kussen dat de verf van de staldeur spat," aldus overheidsdienaar Nico.

Swingen
Na de huwelijksvoltrekking toog een zeer lange rij genodigden aan het bruidspaar voorbij. De kinderen Van Dijk, prins Ton d’n Twidde en zijn gevolg, een grote stoet oud-prinsen, en de Lapgroep, een dertigtal uiterst vriendelijke Vorstenbosschenaren, die het onechte duo daarna op swingende wijze toezongen. Ook prins Hein van de Pierenslikkers maakte zijn opwachting in Snevelbokkenland.

RUM
Na de officiële plechtigheid nam RUM het roer over. Hun aanstekelijke hits uit de jaren 50/60 en menig Duits schlagerlied zette de zaal in vuur en vlam. Vooral de Lapgroep liet zich uitbundig meeslepen op de aanstekelijk melodieën.

40 jaar getrouwd
Op 25 maart vieren Jan en Francien, die al vele jaren tot het vrijwilligerscorps van Laverhof behoren, in het echt, hun 40-jarige verbintenis.
 
Tekst en foto's: Jacques Worms