Redactioneel

170220 wvdl Heesakkers13VOORKANT Kopie Begin april gaan Ger en Hannie Heesakkers stoppen met hun winkel
in de Abdijstraat.
Na dertig jaar vinden ze het tijd om iets anders te gaan doen. Hannie:’’ Als Ger 60 jaar werd zouden we stoppen was het plan en zo ver is het nu.

Meer foto's


Hoe het allemaal begon
Ze zijn gestart als speciaalzaak in audio/video, witgoed en klein-huishoudelijke artikelen. Een goede service en eerlijk advies maakte dat ze een goede boterham konden verdienen in deze hectische markt.
Ger:’’Na zes mooie jaren in deze branche besloten we toch om het roer om te gooien. Als je een goede service wilt behouden en met de prijzen wilt bijblijven worden er door de leveranciers steeds groter verkoopcijfers gevraagd. Een tijdje hebben we samengewerkt met Inkooporganisatie Electronic partner maar uiteindelijk hebben we toch besloten om het roer om te gooien en over te stappen op een ander assortiment.

Samen
Ger: ’’Onze keuze viel op verlichting, electro-technische materialen, maar ook serviceartikelen als gloeilampen, stofzuigerzakken, batterijen, enz. Het grote voordeel was dat we hem samen konden runnen zonder personeel en grote onkosten en dat gaf rust''. Sindsdien staan ze in de hele regio bekend als de lampenzaak van Heeswijk. Later is dat nog uitgebreid met cadeauartikelen, sieraden en tassen. Ger en Hannie: ’’We hebben dat met veel plezier tot de dag van vandaag gedaan maar we willen na dertig jaar toch nieuwe dingen gaan ontplooien’’.

Kleurenadvies
Hannie adviseert al een tijdje door kleurenanalyses met behulp van gekleurde doeken hoe iemand zich op zijn mooist kan kleden of opmaken. Deze activiteit wil ze uitbreiden met workshops, stijladvies voor groepen van 10 personen maar ook individueel. Hiervoor wordt de winkel aan de linkerzijde bij de ruimte getrokken die ze nu al tot haar beschikking heeft met een aparte ingang. ’’Dat is fijn" zegt Hannie, "want dan kan ik ook een lunch aanbieden’’.
Als ze haar winkeltje opent, gaan we daar nog een uitgebreider stukje over schrijven.

Living for all
Ger gaat zeker ook niet stilzitten, wil graag in de handel blijven, hij wil een stand huren in de hal van Living for all. De bedoeling is om trendy meubels en lampen te gaan aanbieden. De rest van de winkel willen ze graag verhuren en hopen zo het winkelbestand in Heeswijk te behouden.
Maar voor het zover is houden ze een totale leegverkoop en willen tot het laatste gloeilampje helemaal leeg, dus pak uw voordeel want op = op.
Hannie en Ger: "We willen iedereen bedanken voor de klandizie en het vertrouwen dat we hebben mogen ontvangen."

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Wim van der Lubbe