Redactioneel

wilddiner laverhof_jacw_05a"Vorige week ontvingen we drie kratten duifjes, hazen en eenden van Wildbeheereenheid Aa en Leygraaf" vertelt Arjan van Thiel, samen met Margret van Zutpen, een van de koks in de keuken van Laverhof.

Wildpaté met maanbrood
Marga: "Dadelijk rond half drie, presenteren we in de Tuinzaal een duivensoepje, wildgoulash met zuurkool- en wortelstamp en ook wildpaté met maanbrood en veenbessen compote. Vrijdag hebben we alles voorbereid en vandaag, zondag hoeven we de gerechten alleen nog maar op te warmen en uit te serveren."

5000 hectare werkgebied
"Al dik twintig jaar schenken wij het overschot aan wild ieder jaar aan de bewoners van Laverhof", vertelt Theo van Rijn, penningmeester van de WBE. "Wij zijn niet alleen jagers. Dat wil ik duidelijk benadrukken. 5000 hectare werkgebied valt onder onze verantwoordelijkheid".

55 vrijwilligers
Willem Wijmenga (secretaris): "De WBE beheert wildweides en wildakkers, bestrijdt wildschade, plaatst reewild spiegels, onderhoudt houtwallen en knotwilgen en staat in overleg met de boeren en de overheid. Deze jaarlijkse geste aan Laverhof is ook een mogelijkheid onze activiteiten, gedragen door 55 vrijwilligers, te promoten."

Proeverij
Wethouder Rein van Morselaar opende de proeverij. In een korte toespraak memoreerde hij zijn overleden moeder en sprak hij zijn waardering uit voor de uitstekende zorg van de medewerkers en de vele vrijwilligers van Laverhof.

Een proefglaasje abdijbier
Voor het eerst presenteerde ook de Stichting Abdijbier zijn drie bijzondere brouwsels bij het wilddiner. Een proefglaasje was er voor de liefhebbers. "Niet meer dan één", was de duidelijke boodschap die het team welzijn aan de stichting abdij bier had meegegeven. Joke van Lith, die wekelijks de manicure verzorgt in Laverhof, wist aan deze beperking te ontkomen!!!

Meer foto's.

Tekst en foto's: Jacques Worms